Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, en de natuurlijke uitstraling van houten kozijnen is dan ook waar veel mensen voor vallen. Aan houten kozijnen kunnen specifieke kenmerken toegedicht worden, en er zijn natuurlijk zowel voordelen als nadelen verbonden aan houten kozijnen.

Voordelen houten kozijnen:

  • Hout heeft een isolerende werking
  • Houten kozijnen kunnen eenvoudig worden hersteld na beschadigingen
  • Hard houten kozijnen hebben een klassieke en traditionele uitstraling
  • Houten kozijnen laten zich gemakkelijk schilderen
  • Houten kozijnen zijn simpel aan de gevel te bevestigen

Vraag direct 5 offertes aan

Hardhout kozijnen
Buiten kozijnen worden veelal gemaakt van hardhout. Er bestaan verschillende soorten hardhout, de soorten hout worden onderverdeeld in duurzaamheidsklasses (1 t/m 5). Door onbehandeld hout in contact te brengen met de grond en vervolgens te meten hoelang het duurt voordat het hout wordt aangetast, wordt bepaald tot welke klasse het hout behoort.

FSC keurmerk
Kiest u voor hardhouten kozijnen, dan hebben kozijnen met een FSC keurmerk de voorkeur. FSC staat voor Forrest Stewardship Council, en is een internationale organisatie die verantwoordelijk bosbeheer stimuleert. Hout met dit keurmerk komt gegarandeerd uit duurzaam beheerde bossen. U kunt nog meer bijdragen door te kiezen voor hardhouten kozijnen die goed isolerend zijn. Niet alleen voor het milieu, maar een goed isolerend kozijn kan u flink wat energie en dus geld besparen. Laat u goed informeren over hardhouten kozijnen.

If you`re ever stuck and need it, simply https://top-best-essay.com/ tether your iphone instead


Houten kozijnen vervangen

Het klassieke materiaal dat gebruikt wordt voor kozijnen is hout. Het type hout, dat wordt gebruikt voor de productie van houten kozijn is veelal afrormosia- en/of merantihout.

Offertes aanvragen

Kunststof kozijnen nodig?

U kunt voor kunststof kozijnen terecht bij tal van kozijnen specialisten, kunststof kozijnen prijzen zijn minder hoog dan kosten van aluminium en houten kozijnen.

Offertes aanvragen

Aluminium kozijnen toepassen

Aluminium kozijnen worden minder vaak toegepast, dan kozijnen van hout of kunststof. Aluminium kozijnen kenmerken zich door de slanke, maar stevige vormgeving.

Offertes aanvragen

Waarom nieuwe kozijnen?

  • Betere isolatie en veiligheid
  • Verhoogt uw woningwaarde
  • Vergelijk prijzen en kozijnleveranciers
  • Kunststof, hout en aluminium
  • Gratis offertes, zonder verplichtingen