Bouwvergunning

Wanneer is een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een kozijn ?
Lang niet meer voor alle gevelwijzigingen en dakkapellen behoeft een bouwvergunning te worden aangevraagd. Sinds 1 januari 2003 is de regelgeving versoepeld.

Richtlijnen VROM
U maakt van twee ramen één groot raam, vervangt de openslaande deuren door een schuifpui of u plaatst een heel ander model buitendeur. Allemaal zaken waardoor uw raam kozijn of deurkozijn zichtbaar verandert en waardoor wellicht zelfs de constructie van de buitengevel wijzigt. Uw gevel wordt ook zichtbaar anders als u de huidige gevelbekleding vervangt, bijvoorbeeld met kunststof gevelplaten of houten panelen.

Het zijn allemaal aanpassingen die u niet zonder meer kunt plegen. U zult zich namelijk aan bepaalde regels moeten houden, onder meer om uw veiligheid en die van omwonenden te waarborgen. Maar ook omdat uw wijziging moet passen in de omgeving en uw buren er geen last van mogen hebben.


Houten kozijnen vervangen

Het klassieke materiaal dat gebruikt wordt voor kozijnen is hout. Het type hout, dat wordt gebruikt voor de productie van houten kozijn is veelal afrormosia- en/of merantihout.

Offertes aanvragen

Kunststof kozijnen nodig?

U kunt voor kunststof kozijnen terecht bij tal van kozijnen specialisten, kunststof kozijnen prijzen zijn minder hoog dan kosten van aluminium en houten kozijnen.

Offertes aanvragen

Aluminium kozijnen toepassen

Aluminium kozijnen worden minder vaak toegepast, dan kozijnen van hout of kunststof. Aluminium kozijnen kenmerken zich door de slanke, maar stevige vormgeving.

Offertes aanvragen

Waarom nieuwe kozijnen?

  • Betere isolatie en veiligheid
  • Verhoogt uw woningwaarde
  • Vergelijk prijzen en kozijnleveranciers
  • Kunststof, hout en aluminium
  • Gratis offertes, zonder verplichtingen